Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Prodej chaty / chalupy, 334 m2, Valkeřice

Cena na vyžádání v kanceláři | kontakty

Prodej chalupy, 334 m2, Valkeřice

V podhůří Lužických hor nedaleko Děčína se nad obcí Valkeřice rozprostírá na pozemku 3 390 m2 citlivě zrekonstruovaná usedlost o celkové ploše cca 334 m2, jejíž historie sahá až do 2. poloviny 18. století.
V kamenném sklepě hlavní budovy i hospodářského stavení vyvěrají studánky. Na pozemku usedlosti je vlastní studna. Na zahradě se v jarních měsících naplní umělé jezírko napájené v té době vodou z vlastního potůčku. Na upravené zahradě rostou ovocné i okrasné stromy a keře.
V hlavní budově se v přízemí nachází prostorná obytná místnost se stylovými kachlovými kamny, moderní kuchyně, koupelna i historická síň a bývalá stáj s kamenným sloupem a klenbou. V patře budete spát jako v bavlnce ve dvou prostorných ložnicích a hosty můžete ubytovat ve dvou menších útulných pokojích. V domě, přístavku i stodole je spousta úložného prostoru, který je možno přestavět na další obytné prostory. V patře přístavku je zřízen pingpongový sál.
Ze všech oken domu je krásný výhled do krajiny. Na procházku se můžete vydat k nedalekým přírodním jezírkům, houby můžete sbírat v blízkém lese. Další atraktivní turistické cíle pak najdete v nedalekém Děčíně i nejbližším okolí (Bobří vodopád, rozhledny a vyhlídky - Kohout a Vítkovka, Levín a keramika, Úštěk a ptačí domky, zámek v Benešově nad Ploučnicí, skanzen v Zubrnici, ale i třeba Pravčická skála a Hřensko).
V domě je zavedená elektřina, vodovod, bojler na ohřev teplé vody, odpad je řešen jímkou a trativodem. Topí se kachlovými kamny a elektrickými přímotopy. Hlavní budova i přístavek mají dvě nadzemní patra, v hlavní budově je ještě dvoupatrová pochozí půda. Usedlost je celoročně obyvatelná.
Hledáte-li klid a zároveň pohodlí, zajeďte na toto kouzelné místo, kterým kráčela historie.
Číslo zakázky: 061-NP02445
Město: Valkeřice
Počet nadzemních podlaží objektu: 2
Celková plocha: 334 m2
Plocha pozemku: 3390 m2
Zastavěná plocha: 440 m2
Typ nemovitosti: Chaty a rekreační objekty
Poloha domu: Samostatný
Druh objektu: Smíšená
Stav objektu: Velmi dobrý
Garáž: Ano
Voda: Zdroj pro celý objekt, Rozvod studené a teplé vody, Studna
Odpad: Trativod
Balkón: Ano
Lodžie: Ne
Sklep: 40
Výtah: Ne

Mám zájem o nemovitost

Tuto nemovitost vám rád(a) představí

Vladimíra Halperin Matoušková

Halperin Matoušková Vladimíra


 
Tel. na makléře:
+420 773 020 207

Potřebujete poradit / máte zájem o prohlídku?