Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kdo hledá chalupu, má letos jedinečnou příležitost

Zatímco zejména v období koronavirové epidemie trhala poptávka po chatách a chalupách rekordy, nyní se na trhu s rekreačními nemovitostmi naplno projevuje ekonomická nejistota. To je ale příležitost pro ty, kteří chtějí investovat. 

Lidé si začínají uvědomovat, že vlastnit chatu nebo chalupu není nezbytné, navíc i samotná údržba takového objektu bývá nákladná a náročná na čas. Z rekreačních objektů je často zbytný náklad, který domácnosti na cestě k úsporám škrtnou mezi prvními. Poptávka po rekreačních nemovitostech je tak výrazně nižší než v předchozích, především „covidových“ letech. To ale neznamená, že by se trh s chatami a chalupami zcela zastavil, ale spíše se proměňuje.

Nadále existují turisticky oblíbené oblasti jako například Krkonoše či Šumava, kde je poptávka stabilně na vysoké úrovni, nabízených nemovitostí je méně a drží si cenu. Také v dalších lokalitách se chaty a chalupy nadále prodávají, zájemci jsou ale výrazně náročnější než v období prodejního boomu. Kvůli vysokým cenám stavebních prací i materiálů upřednostňují nemovitosti, které nevyžadují zásadnější rekonstrukci. Poptávka je především po zateplených chalupách, které jsou energeticky nenáročné a umožňují například i celoroční využívání, naopak chaty a rekreační objekty před opravou lze díky nižšímu zájmu pořídit levněji. 

Celková situace na trhu nahrává tomu, že se čím dál častěji v nabídkách objevují rekreační nemovitosti za zajímavou cenu. To může být lákavé především pro ty, kteří chtějí investovat nebo zvažují pořízení chaty či chalupy k podnikání. Neutuchající zájem je také o moderní rekreační nemovitosti v rezidenčních komplexech, kde se potenciální majitelé nemusí o nic starat. 

Pokud se rozhlížíte po zajímavé rekreační nemovitosti, nyní je ideální doba. S příchodem jara se na trhu začínají tradičně objevovat nové nabídky na prodej. Za současných podmínek je navíc často možné s majitelem jednat o ceně nemovitosti. Dá se také očekávat, že se na trh dostanou nemovitosti v lokalitách, které jsou za standardních okolností nedostupné. To přináší nečekaný mix příležitostí pro kupující. 

Podívejte se na naši aktuální nabídku chat a chalup zde.

Chcete prodat svojí nemovitost?

Neprodávejte svojí nemovitost zbytečně pod cenou. Naši makléři vám v průměru pomohou získat o 7,12% více, než kdybyste se o to pokoušeli sami.
Sdílejte článek svým přátelům
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Autor článku

Nejnovější články

Jak na prodej nemovitosti?

Přehrát video

Kategorie

Štítky

Zůstaňte s námi v kontaktu