Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Prodat nemovitost až o 35 % dráž? Aukce je způsob, jak toho dosáhnout!

Realitní aukce je v současné době moderní, naprosto profesionální a transparentní metoda, jak prodávat nemovitost. V mnoha případech dochází k navýšení tržní ceny až o desítky procent! Spokojené jsou přitom obě strany – jak prodávající, tak kupující, kteří měli možnost stanovit si kupní cenu sami dle svých možností. Makléři RE/MAX G8 Reality tento perfektní prodejní nástroj často používají, jsou v něm řádně proškoleni a garantují tak hladký průběh celé akce. Jak prodej formou aukce probíhá?

Celý proces řídí makléř RE/MAX G8 Reality a spolu s prodávajícím se na tomto způsobu prodeje dohodnou dopředu. Všichni zájemci o prohlídku jsou rovněž s prodejem formou aukce obeznámeni předem a znají její pravidla. Kupující se tak během prohlídky můžou rozhodnout, zda do aukce vstoupí a zda za nemovitost nabídnou inzerovanou cenu nebo ji dle svého uvážení navýší.

„Při prodeji historického činžovního domu v centru Plzně se nám sešlo hodně zájemců a aukci jsme realizovali na základě klientského ohlasu. Nakonec jsme docílili navýšení kupní ceny o neuvěřitelných 35 %! Spokojení byli prodávající i kupující,“ popisuje svoji zkušenost s aukcemi náš makléř Pavel Brůha z RE/MAX G8 Reality.

Makléři G8 Reality neustále sledují vývoj realitního trhu, jeho klesající či stoupající tendence a mapují konkurenční nabídky. Mají přístup k relevantním analýzám a pro prodávajícího jsou tedy odborným garantem, že aukce dopadne ku prospěchu prodávajícího. Co je ale nutné zmínit – pokud po finálním obdržení nabídkových cen nebude chtít majitel nemovitost prodat, protože výše prodejní ceny neodpovídá jeho představám, nemusí tak učinit!

Jak aukce probíhá?

Samotný proces aukce probíhá následovně. Makléř vypíše dle zájmu ze strany kupujících jedno či více kol prohlídek a obeznámí je s termínem, do kterého mají možnost promyslet si svou nabídkovou cenu. Cílem není prodej uspěchat, ale získat co největší množství uchazečů o koupi. Už jen samotný fakt, že „nás zájemců je více“ má důležitý psychologický efekt a ovlivňuje tak i výši nabídkových cen.

Po prohlídkách se v předem domluvený čas přes klientský portál RE/MAX otevře elektronická aukční síň, kam se kupující přihlašují přes unikátní přihlašovací údaje. Zájemci zde vyplní formulář s předem stanovenými kritérii, který slouží pro vyhodnocení nejlepší nabídky. Hlavním faktorem bývá cena, rozhoduje ale i způsob a čas pro úhradu budoucí realizované kupní ceny.

Po uplynutí termínu vyhodnotí makléř RE/MAX G8 Reality došlé nabídky a o výsledku informuje prodávající stranu. Vlastník nemovitosti se pak může rozhodnout, zda dům či byt prodá. Znovu připomínáme, že získané nabídky může dokonce odmítnout! Nic tedy neriskuje…

Pokud si prodávající z došlých nabídek vybere, přistoupí realitní makléř k dokončení realitního obchodu. Zájemce uzavře nejprve rezervační smlouvu a složí do depozitu rezervační poplatek, poté následuje jednání o budoucí či rovnou kupní smlouvě nemovitosti a úhradě kupní ceny.

„Aukce nemovitosti má také tu výhodu, že při ní získáte zpětnou vazbu o skutečné tržní ceně nemovitosti. Pokud například prodáváte nemovitost v místě, kde se domníváte, že nebude tak velká koupěschopnost a stanovíte-li cenu níže, než vám dle výpočtů vychází, ozve se vám na inzerci velký počet zájemců. Díky tomu poznáte, že pro klienta dokážete dosáhnout vyšší ceny. Vše je ovšem podmíněno důvěrou klienta ve vaše schopnosti“ uzavírá Pavel Brůha z G8 reality. Aukce je tak ideálním nástrojem k narovnání podhodnocené ceny nebo k dosažení maximální prodejní ceny.

Prodáváte nemovitost a rádi byste se svěřili do péče odborníků z RE/MAX G8 Reality? Zanechte nám na sebe kontakt. Ozveme se vám a veškeré vaše dotazy týkající se realitních aukcí rádi zodpovíme osobně.

Chcete prodat svojí nemovitost?

Neprodávejte svojí nemovitost zbytečně pod cenou. Naši makléři vám v průměru pomohou získat o 7,12% více, než kdybyste se o to pokoušeli sami.
Sdílejte článek svým přátelům
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Autor článku

Nejnovější články

Jak na prodej nemovitosti?

Přehrát video

Kategorie

Štítky

Zůstaňte s námi v kontaktu